Filmkring Venray

In het 56ste jaar van haar bestaan biedt de Filmkring van Venray u wederom een serie met zorg uitgekozen films van hoge kwaliteit in een programma vol variatie aan. Zoals ieder jaar selecteren wij een zo breed mogelijk aanbod van films uit de hele wereld.

De laatste jaren krijgt onze filmkring een sterk stijgende belangstelling. Niet verwonderlijk, want zowel het goede filmprogramma als de aantrekkelijke ticketprijs trekt steeds meer bezoekers over de streep om vaker naar de bioscoop te gaan.

Een abonnement biedt de volgende voordelen:

 • Een lage prijs van € 38,50 voor zeven met zorg geselecteerde films
 • Een keuze uit 2x vier avondvoorstellingen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ( 20.00 u ) en 2x op zondagmiddag ( 16.00 )
 • Een uitgebreid aanbod van acht films waarvan u er zeven kunt kiezen.
 • De achste film is te bezoeken tegen het sterk gereduceerde tarief van € 5,00. Mocht u een film gemist hebben, dan hoeft u uiteraard de laatse voorstelling niet bij te betalen. U heeft tenslotte betaald voor zeven films.
 • Het abonnement "dwingt" u om éénmaal per maand naar de bioscoop te gaan voor een gezellig avondje uit.
 • Voor of na de film kunt u naar één van de vele horeca gelegenheden gelegen in nabijheid van ons theater.
  In het begin van het nieuwe seizoen, ontvangt u bij de eerste film een inleiding van alle films geschreven door het bestuur van de filmkring. 
 • Het nieuwe seizoen start traditie getrouw eind september / begin oktober.
 • Namens Luxor Theater Venray en het bestuur van de filmkring weten wij u ieder seizoen weer een gevarieerd top programma aan te bieden.


  Film 5)
  6-9-10-11-12-13-14-17-18-19 februari 2020
  Claire Darling

  Op een mooie eerste zomerdag besluit Claire om al haar bezittingen te verkopen. Ze heeft al haar favoriete spullen in de voortuin gelegd voor een garageverkoop. Als een horde nieuwsgierige omstanders en buren beginnen te vechten om de belachelijk laag geprijsde antiekstukken, flitst elk object door de herinnering van Claire's tragische en flamboyante leven.  Film 6)
  12-15-16-17-18-19-22-23-24 mei 2020
  Woman at War
  Halla is een vijftig jaar oude, onafhankelijke vrouw. Maar achter de schermen van een stille routine leidt ze een dubbel leven als een gepassioneerde milieuactivist. Alleen bekend onder de naam "The Woman of the Mountain" strijdt ze tegen de lokale aluminiumindustrie. Naarmate Halla's acties krachtiger worden, van klein vandalisme tot regelrechte industriële sabotage, slaagt ze erin de onderhandelingen tussen de IJslandse regering en het bedrijf te onderbreken om een nieuwe aluminiumsmelterij in de bergen te bouwen.


  Film 7)
  2-5-6-7-8-9-12-13-14-15 april 2020

  Nog niet bekend

  Film 8)
  7-10-11-12-13-14-17-18-19-20 mei 2020

  Nog niet bekend